Bito, een bedrijf in opslag- en orderverzamelsystemen, wilde haar huidige productielijn voor het lassen van stellingliggers upgraden. MechDes (her)ontwierp hiervoor het complete lasstation en voorzag deze van geavanceerde techniek, zoals servo-aandrijvingen en robots voor de handling van de producten. Daarnaast vernieuwden wij ook de lasequipment.

Bij Bito was behoefte aan een upgrade voor de huidige productielijn. Met name het lasstation voldeed niet meer, hiervoor maakten we een nieuw ontwerp. Hierin vervingen we nagenoeg alle pneumatische producthandlingmanipulatoren door servo-aangedreven handlingmanipulatoren en robots met productgrijpers. Ook pasten wij kettingbanen toe om de verschillende processen binnen het station te ontkoppelen. Tevens vervingen we de lasequipment en voorzagen deze van de laatste technieken.

De engineering van dit project was zeer complex. Dit kwam onder meer door de beperkte ruimte waarbinnen het lasstation moest functioneren en de grote variatie van producten die geproduceerd kunnen worden.

Door de upgrade is het voor Bito mogelijk om de output van de huidige productielijn met ±20% te verhogen.

Frank
"
Door kritisch naar het ontwerp te kijken, zijn we in staat geweest de output met 20% te verhogen.
Frank Rozeboom – Lead Engineer
Behoefte aan een hogere output?
Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.
KOM BIJ
ONS WERKEN

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

 

Bekijk onze vacatures