Voor haar opdrachtgever Boskalis Nederland die werkt aan infrastructurele projecten op land en water in Nederland, heeft MechDes controleberekeningen uitgevoerd. Aanleiding hiervoor was dat bij een bestaande lier één van de assen was afgebroken. Boskalis wilde weten hoe dit kwam én hoe dit in de toekomst te voorkomen was.

Om de oorzaak te achterhalen werden controleberekeningen uitgevoerd op de gehele tandwielkast. Dat betekende onder andere berekeningen van de assen, lagers, de tandwielen en de mogelijke vervorming van de tandwielkast als gevolg van (zware) belasting.

Daarnaast rekenden we op verzoek van Boskalis het vernieuwde ontwerp door, om eventuele zwakke punten op te sporen. Zo kon het ontwerp worden geoptimaliseerd voordat revisie plaats zou vinden. En met succes. Boskalis kreeg een duidelijk antwoord en kan in de toekomst hun lieren anders produceren, waarbij de kwaliteit en sterkte gewaarborgd is.

"
“Netjes verzorgd, goede conclusies en aanbevelingen. Voor herhaling vatbaar”
William Romeijn – Project Manager (Boskalis)
Loopt u tegen uitdagingen aan?
Wij denken graag met u mee over de oplossing. Neem contact op voor een afspraak of meer informatie.
KOM BIJ
ONS WERKEN

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

 

Bekijk onze vacatures