Het Europese project Blue Nodules had als doelstelling een innovatief systeem te ontwikkelen dat in staat is om polymetallic nodules te oogsten van de zeebodem met een minimale impact op het milieu. MechDes bedacht en beoordeelde concepten voor het klemmen van een umbilical aan een buis (riser), om zo delfstoffen uit de diepzeebodem te winnen.

Het koppelen en ontkoppelen van de klem vindt plaats in de moonpool van het schip. Dit gebeurt volautomatisch, zonder menselijke tussenkomst. Het klemsysteem moest eenvoudig en betrouwbaar zijn. Tevens ontwierpen en bouwden wij daarom een machine voor de uitvoering van duurtesten.

Om er zeker van te zijn dat de bedachte oplossing ook werkbaar was, ontwikkelden we een machine om de klem in combinatie met de umbillical te testen. Hiermee waren we in staat aan te tonen dat de werking en de levensduur van de kabelklem overeenkwam met de theoretische verwachtingen en dus werkbaar was.

Jaap
"
Een prachtig project waarbij de testopstelling onze theoretische bevindingen bevestigde.
Jaap Hammer - Senior Lead Engineer
Op zoek naar bewijslast voor uw ideeën?
Wij staan voor u klaar!
KOM BIJ
ONS WERKEN

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

 

Bekijk onze vacatures