MechDes werd door haar opdrachtgever gevraagd mee te denken over een nieuw ontwerp voor de aanhangwagenproductie om zo kostenefficiënt te kunnen produceren en te kunnen concurreren met lagelonenlanden.

Oude situatie:
Voorheen had ieder aanhangwagenframe een specifieke lasmal. In deze lasmallen werden de frames gehecht. Vervolgens werd een lasrobot boven de lasmal gepositioneerd om het frame verder af te lassen. Wanneer de robot klaar was, kon het gelaste frame worden uitgenomen en nieuwe onderdelen weer in de lasmal worden geplaatst en gehecht. Alle activiteiten vonden op één locatie plaats, waardoor deze plaats een logistieke bottleneck vormde. Daarnaast was er voor ieder frame een aparte lasmal nodig, die vanuit de opslag weer bij de lasrobot moest worden opgesteld.

Nieuwe situatie:
MechDes herontwierp het frame waardoor dit met meegelaserde sleuven en pennen – maar zonder lasmal – te monteren is. Tevens ontwierpen wij een universele productdrager op wielen waarop ieder frame middels een eenvoudige verstelling gebouwd kan worden. Dit kan op een willekeurige plek in de montagehal plaatsvinden. Daarna worden de productdragers met frame gekoppeld en door een robot in een lasportaal automatische gelast. Het treintje van gekoppelde productdragers wordt vervolgens met een heftruck naar een ruimte getransporteerd, waar ze worden geconserveerd. Deze lasactiviteit is wat betreft tijdstip en locatie volledig losgekoppeld van de voor- en nabewerkingen. Er zijn geen lasmallen meer nodig voor de frames van de aanhangwagens.

Kees
"
Door dit soort projecten blijven we in Nederland in staat om flexibel en kosteneffectief seriematige producten te fabriceren en daardoor te concurreren met lagelonenlanden.
Kees van Son - Technical Director
Op zoek naar flexibele en kostenefficiënte oplossingen voor uw productieproces?
Wij helpen u graag verder!
KOM BIJ
ONS WERKEN

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

 

Bekijk onze vacatures