Met een gezonde dosis lef en een goed gevoel voor kwaliteit begeleiden onze collega’s uw project stap voor stap, van schets tot laatste bout.

Structural Engineering is de tak van sport die bepaalt of wat bedacht wordt ook daadwerkelijk realiseerbaar en haalbaar is. Met uitgebreide FEM-analyses analyseren en beoordelen onze specialisten de sterkte of vervorming van een machine of een specifiek machineonderdeel. Doel hiervan is om potentiële problemen in mechanische processen in een vroeg stadium te signaleren en waar nodig aan te passen.

De FEM-berekeningen worden door de lead engineer berekend. Zo is hij vanaf het begin bij het project betrokken. Hij bedenkt de oplossing, ontwerpt deze en controleert vervolgens het ontwerp zelf. Hiermee zijn we in staat snel te handelen en creëren we de basis van ‘first time right’. Bij complexe FEM-berekening schakelen we een gespecialiseerde structural engineer aan, deze heeft ook veel ervaring met niet-lineaire FEM-berekeningen.

Door de FEM-analyse tijdens een engineeringproces uit te voeren, kan het ontwerp aangepast worden op basis van de uitkomsten. Zo zorgen we ervoor dat uw machine precies doet wat we hebben afgesproken onder welke omstandigheden dan ook!

Voor FEM-analyses gebruiken we ANSYS en SDC (Structural Design Code) Verifier. Dit laatste is een programma dat helpt bepalen of een structuur gebouwd is volgens de benodigde bouw- en veiligheidsstandaarden. Op deze manier worden de invloeden van individuele belastingen op het analysemodel berekend.

Facts & Figures

  • Meer dan 500 projecten
  • Meer dan 10 specialisten
  • Meer dan 90.000 engineeringsuren per jaar
Willem
"
Door onze kennis en ervaring zijn we in staat niet alleen het ontwerp te bedenken maar ook te testen. Zo weten we op voorhand of het ontwerp haalbaar en realistisch is.
Willem Boer - Senior Lead Engineer
Geïnteresseerd?
Op zoek naar een partij voor een complex engineeringsvraagstuk?
Neem contact met ons op!

KOM BIJ ONS
WERKEN!

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

Bekijk onze vacatures