Met FEM-analyses analyseren en beoordelen wij de sterkte en vervorming van een machine of een specifiek machineonderdeel. We simuleren de gebruikstoestand van het onderdeel. Doel hiervan is om potentiële problemen rondom sterkte en stijfheid te bepalen. De FEM-analyses worden door de Lead Mechanical Engineer uitgevoerd. Zo is hij vanaf het begin bij het project betrokken. Hij bedenkt de oplossing, ontwerpt deze en controleert vervolgens het ontwerp zelf met een simulatie. Hiermee zijn we in staat snel te handelen en creëren we de basis van ‘first time right’. Bij complexe FEM-berekening schakelen we één van onze gespecialiseerde Structural Engineers in. Voor FEM-analyses gebruiken we ANSYS.

De resultaten van een FEM analyse leggen we vast in een rapport waarmee indien nodig certificering van het berekende object kan worden aangevraagd bij een certificeringsbureau.

Willem
"
Door onze kennis en ervaring zijn we in staat niet alleen het ontwerp te bedenken maar ook te testen. Zo weten we op voorhand of het ontwerp haalbaar en realistisch is.
Willem Boer - Senior Lead Engineer
Geïnteresseerd?
Op zoek naar een partij voor een complex engineeringsvraagstuk?
Neem contact met ons op!

KOM BIJ ONS
WERKEN!

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

Bekijk onze vacatures