Automotive Tooling is een bijzonder staaltje engineering. Binnen de automobielindustrie is tooling een belangrijk onderdeel bij de productie van hedendaagse auto’s. Voor onze zusteronderneming AWL Techniek ontwerpen wij exclusief alle tooling voor de automobielindustrie. Hierbij maken we zoveel mogelijk gebruik van het CTO-principe (Configure to Order), om de kosten laag te houden, de kwaliteit van de onderdelen te kunnen waarborgen en aanpassingen snel door te kunnen voeren.

De kennis en ervaring vanuit de Tooling Engineering gebruiken wij graag in al onze andere disciplines en markten. De eisen die gesteld worden in de automobielindustrie liggen hoog en vergen het uiterste van de bedachte oplossingen. Ook elementen als PDM (Product Data Management) en Parametrisch Modelleren zijn binnen deze discipline aan de orde van de dag.

Onze ontwerpen worden steevast toegepast binnen een geautomatiseerde en gerobotiseerde omgeving. Dit geeft ons een voorsprong in de ontwikkeling van engineering, gebaseerd op robotisering die we steeds vaker ook in andere disciplines terugzien.

Facts & Figures

  • Meer dan 500 projecten
  • Meer dan 10 specialisten
  • Meer dan 90.000 engineeringsuren per jaar
Kees
"
Onze kennis in Tooling Engineering kunnen we ook zeer goed toepassen in andere markten en disciplines, zoals Factory Automation.
Kees van Son - Technical Director
Geïnteresseerd?
Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op!

KOM BIJ ONS
WERKEN!

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

Bekijk onze vacatures