MechDes Engineering is sinds vorig jaar voor Allseas Engineering bezig met de engineering van diverse cruciale onderdelen van het Jacket lift system voor de Pioneering Spirit.Recentelijk zijn o.a. de tekeningen opgeleverd voor de zogeheten Beam rest en het Derrick hoist skid. Grote en complexe onderdelen van de grootste kraan ter wereld op het grootste werkschip ter wereld.

Als blijk van grote waardering voor het gunnen van deze opdrachten aan MechDes en de constructieve samenwerking met de engineers van Allseas heeft MechDes een schaalmodel cadeau gegeven aan Allseas. Op dit moment werkt ons zelfsturende team voor Allseas verder aan diverse andere onderdelen van het Jacket lift system.

"
“Mooi om te zien hoe we samen aan zo’n gaaf project met technische uitdagingen werken en hier ook een mooi ontwerp voor neerzetten!”
Dries Vis - Project Manager
"
“De beste engineering doe je met goede mensen in teamverband. Zowel bij Allseas als bij MechDes werken goede mensen samen aan dit topproject! Bij equipment van deze schaal kan je niet zomaar beginnen met uitwerken. Kritisch zijn en meedenken met de klant zijn cruciaal om tot een goed ontwerp te komen!”
Sander den Oudsten - Sr. Lead Engineer (rechts op de foto)
"
Het schaalmodel van de Beam rest en het Derrick hoist skid.