Binnen de automobielindustrie is tooling een belangrijk item binnen het productieproces. Elk onderdeel van bijvoorbeeld een autostoel moet als een puzzelstukje geplaatst worden in de totale puzzel.

Door gebruik te maken van tooling kunnen diverse onderdelen in één keer door het productieproces worden gestuurd. De eisen die aan de tooling worden gesteld zijn steeds groter. Niet alleen moeten er meer verschillende onderdelen op de tooling (mallen) geplaatst kunnen worden, ook moeten er meerdere modellen op geproduceerd kunnen worden. Ook de kwaliteit en levensduur zijn steeds belangrijker binnen de 24/7-productie van de automobielindustrie.

MechDes ontwikkelt exclusief voor AWL-Techniek alle tooling voor haar projecten. Deze kennis nemen we mee naar alle andere disciplines en markten om zo maximaal resultaat te kunnen leveren. Binnen de tooling concentreren wij ons voornamelijk op het CTO-principe (Configure to Order), om zo de doorlooptijd en de kostprijs laag te houden.

Stephan
"
Door de kennis van tooling ook in andere markten in te zetten, bieden we nieuwe inzichten en oplossingen aan onze klanten.
Stephan Noorland - Senior Mechanical Engineer
Geïnteresseerd?
Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op voor meer informatie.
KOM BIJ ONS
WERKEN!

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s die ons helpen onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden en onze groei te realiseren.

Bekijk onze vacatures